Asociaţia CFA România lansează "Certificarea în investiţii ESG" de la CFA Institute

Comunicate de presă / 27 octombrie 2021

Asociaţia CFA România, organizaţia locală a profesioniştilor în investiţii, anunţă lansarea unui nou program educaţional al CFA Institute, "Certificarea în investiţii ESG". Acest program de educaţie reprezintă o nouă calificare globală pentru ESG în managementul investiţiilor, şi îşi propune să contribuie la integritatea pieţelor financiare, prin furnizarea cunoştinţelor şi abilităţilor necesare profesioniştilor în investiţii pentru a integra factori de mediu, sociali şi de guvernanţă (ESG), în procesul investiţional, conform unui comunicat remis redacţiei.

La nivel mondial, conform unui studiu al CFA Institute, 76% din investitorii instituţionali şi 69% din investitorii individuali se declara interesaţi de standardele ESG. Astfel, "Certificarea în investiţii ESG" este concepută pentru a permite industriei să evolueze, punând practicile de sustenabilitate în rol central în decizia de investiţii. Cu ajutorul acestei certificări, profesioniştii în investiţii vor învaţă cum să analizeze şi să integreze factorii ESG în deciziile de investiţii. Certificarea este de asemenea potrivită şi pentru cei care doresc să îşi îmbunătăţească înţelegerea problematicilor ESG, şi care activează în domenii adiacente investiţiilor, precum vânzarea şi distribuţia de produse financiare, dezvoltarea de noi produse, consiliere financiară, analiză de risc şi nu numai.

Alexandra Smedoiu, CFA - Preşedinte al Asociaţiei CFA România, declara: "Sustenabilitatea face parte deja din deciziile noastre zilnice. Este un pas natural ca, în primul rând acţionarii şi investitorii, să ceară companiilor să respecte noi standarde. Programul de pregătire oferit de CFA Institute va contribui la creşterea încrederii în pieţele financiare şi va adresa preocupări curente ale tuturor utilizatorilor de informaţii financiare".

Obţinerea acestei certificări presupune aproximativ 130 de ore de studiu individual, un examen computerizat de peste două ore, iar testarea cuprinde 100 de întrebări din materia studiată. Candidaţii au la dispoziţie un an, după înregistrare, pentru a susţine examenul, şi la finalizarea cu succes a examenului, li se va acordă Certificarea în investiţii ESG - "ESG Investing". 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb